maandag, december 15, 2008

Kerstgedachte

De weg naar positiviteit,

De negatieveling en de doemdenker heeft het onbewuste verlangen je net zo'n slecht gevoel over jezelf te bezorgen als de hij over zichzelf heeft. Bij hem is alles somber. Doe jezelf een plezier en omring je met positief ingestelde mensen.

Iedereen heeft te maken met 2 soorten kritiek: opbouwende, die komt van mensen die te vertrouwen zijn, en afbrekende. Als jet het verschil tussen de 2 niet ziet, dan word je een zenuwwrak. Sommige kritiek is afbrekend om af te breken en meestal is jalouzie en eigen belang de reden.

Er zijn mensen die erop uit zijn je talent te ondermijnen, die je op de bodem van de maatschappij willen houden. Grijp je kans als die geboden wordt. Gebruik je stem! Ik zal altijd strijden tegen negativiteit. Het is een harde strijd die veel energie kost. Je moet sterk in de schoenen staan om vol te houden. Maar voor mij is er geen andere weg. Geluk, liefde en positiviteit bereik je door positief te zijn, maar ook door de strijd tegen het negatieve.

Je kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft. Aan de optimist is het geluk, aan de pessimist het gelijk.

De Oostenrijks-Brits filosoof Popper noemde zichzelf een optimist en verklaarde dat optimisme een morel opdracht was. Daarmee bedoelde hij dat de toekomst open ligt en dat we er samen iets van kunnen maken.

Dat is ook mijn grote overtuiging. We hebben de plicht om er samen iets moois van te maken op aarde. Steeds meer mensen hebben genoeg van het negatieve in de wereld. Er bestaat meer en meer de behoefte aan diepgang, spiritualiteit en geluk. Uiteindelijk zal deze ook overwinnen. Mensen zullen zich verenigen en streven naar het positivieve.

Alleen een overvloed aan liefde en positiviteit kan negativiteit verslaan. Leef positief en met een hart vol liefde en ben vergevingsverzind.

Steven Verbeeck, Lifestyle Vlaanderen.

Geen opmerkingen: