dinsdag, oktober 09, 2012

AMG fabrieksreis okt. 2012

Woensdagochtend om 05.uur vroeg uit de veren om 2 klanten op te halen in een comfortabele E200 CDI. Bij aankomst bij de schitterende showroom van Ruttchen viel meteen op de diversiteit aan supercars die geparkeerd stonden. De VIP bus stond al klaar en na een snel kopje koffie vertrokken we om 0700 uur richting Stuttgart. In de bus was het direct gezellig, het ijs werd snel gebroken, het was een mooi gezelschap bij elkaar. Om half 3 's-middags kwamen we aan bij het Mercedes-Benz museum, een schitterend architectonish hoogstandje met de complete geschiedenis. Echt een aanrader om te bezoeken met name omdat alle auto's (muv de 6.8 AMG die Spa-Franchorchamps won) origineel zijn. Om ca. 1900 uur zijn we vertrokken naar ons hotel nabij Stuttgart, een schitterend 4-sterren hotel. Inchecken ging vlot, even opfrissen en het hele gezelschap naar de hotelbar. Daarna een topdiner en sommige gingen aansluitend nog de binnenstad in. Het leek mij handiger om bij het hotel te blijven, want de volgende ochtend stond de 190 km lange AMG rit op het programma en de wekker zou gaan om 07.00 uur.

Bij aankomst in Affelterbach veranderde het verkeer ineens in grommende AMG's die voorbij rolde. We keken direct onze ogen uit. Na een korte ontvangst begon de rondleiding, waarbij eerst de performance afdeling bezocht werd. Op deze afdeling worden AMG's gepersonificeerd, dus denk daarbij aan een sjeik die zijn G65 AMG een metertje langer wil hebben of een oranje ML63 AMG, maar dan oranje tot in detail. Er mocht niet gefotografeeerd worden en daar waren ze erg streng op. Ook de AMG's van de AMG Driving Academy stonde opgelijnd o.a mijn droomauto voor de driftcursus een C63 AMG met 4 kuipstoelen en dubbele rolkooi.
Terwijl we van deze afdeling naar de motorafdeling liepen viel mij oog op een openstaande garage en daar stond toch echt de nieuwe S-klasse! De gids zag het ook en we moesten doorlopen hahaha en de garagedeur was in no-time weer dicht. Tipje van de sluier: een schitterende auto, Audi A8 en BMW 7-serie eat your hart out!

Aangekomen bij de motorafdeling viel direct de rust en netheid op. Alles perfect georganiseerd en het principe one man one engine was duidelijk. 1 monteur begint te bouwen vanaf nul en uiteindelijk na 3 uur staat er een complete AMG motor voor zijn neus en na het toevoegen van de vloeistoffen olie en water gaat zijn handtekening op het motorblok. Onder onze gasten diverse AMG rijders en 1 van de gasten had het genoegen om de bouwer van zijn motor te ontmoeten. Mooi moment!

Het werd tijd om te rijden en bij de briefing werd snel een groepje gemaakt, want 1 van de instructeurs Guido kende Raymond en mij dus hij vroeg expliciet om een groepje gasgevers. Bart Haans, Michel Vorselaar, John Koolen, Raymond Blankenauw en ondergetekende waren het snel eens. Instructeur Guido voorop in een S65 AMG, daarachter een SLS roadster, een C63 AMG coupe, SLK 55 AMG, SL 63 AMG met AMG performance package en keramische remmen, CLS AMG met AMG performance package. Het was een schitterende route door de bergen, haarspeldbochten, mooie snelle glooiende bochtencombinaties en lekker ongegeneerd boenderen om de snelwegen zonder snelheidslimiet. Ik heb in zowat alle snelle auto's gereden die geproduceerd zijn (enkele exoten uitgezonderd) maar het is toch telkens weer niet te bevatten dat je op een nat wegdek met herfstbladeren gewoon vol op het gas kunt met ruim 500pk en dat ESP, BAS, pre safe break etc etc het leven zo aangenaam maakt en verlengd. En dat is het ultieme van een AMG, je kunt er een boodschap mee doen bij AH, je kunt er comfortabel mee naar Nice rijden op hoge snelheid en je kunt er op een circuit belachelijk hard mee vlammen.

We waren beetje vroeg terug met ons groepje, alles heel gelukking maar wat was dat een onvergetelijke route en de klanten ervaarden dat ook zo.

Na een goody bag te hebben ontvangen maakten we ons op voor de terugreis, waarbij we enorm hebben gelachten met elkaar, biertje erbij en in no-time draaide de VIP bus de parking op bij Ruttchen Breda.

Namens het hele team van Ruttchen, Marianna Gelens, Jack Scheper en Sybout Jansen wil ik alle VIPS bedanken voor hun enthousiasme, gezelligheid en klandizie. Tekenend voor deze 2 dagen was de screensaver van Bart Haans, Porsche 997 Turbo rijder sinds jaar en dag: zijn screensaver was een SLS geworden!
Aankomst bij AMG in Affalterbach
  

In totaal stonden er 22 AMG's klaar

C63 AMG Black Edition
Price-less car!

Hier begon het allemaal!

Michel Vorselaar van Vorselaars Hout BV accelereert van een SLS Roadster van 140 naar 240 km/pu met open kap :)

Tussenstop met voortreffelijk 3-gangen diner


Geen opmerkingen: