donderdag, mei 03, 2007

prima resultaat round 2 XD
Het was spijtig dat de rode IMT Skyline pas zaterdagavond op het circuit arriveerde en dat op zondagochtend door een technisch mankement er niet getraind kon worden, want anders had er een betere kwalificatie ingezeten. Op vrijdag had ik getraind in de groene Stickerland Skyline van van mijn schatje Judith, txs Juut! Judith deed voor het eerst mee en dat deed ze heel verdienstelijk. Afijn, nu moest ik vrijwel zonder training aan de kwalificatie beginnen (slechts 1 run) en helaas spinde ik. De jury zei nog dat een top 3 en wellicht een top 1 notering zo maar had gekund, maar nu moest ik vanuit de Semi Pro Class battle me zien te plaatsen voor de Pro Class Battle. Heel bijzonder was dat mijn beste kameraad Andre Janssens (een profbokser die weet wat presteren onder druk is) precies op tijd naast me stond voor aanvang van de 1ste battle tegen Tim Knoop. Daarna was Marco Kok aan de beurt en vervolgens moest ik nog winnen van Jan Wouters, hetgeen ook lukt. Het waren stuk voor stuk prachtige battles met wederzijds respect; ik heb er enorm van genoten. In de 1ste battle van de Pro Class moest ik tegen Remmo Niezen, een strijd die gelijk opging met zelfs een licht voordeel voor mij, maar ik traptre in een kunstje van Remmo (hij blijf naast me rijden bij de start waardoor ik de drift niet kon inzetten en ik dacht dat ie een gaatje liet in de snelste bocht, maar hij kapte ineens naar binnen en het zit niet in mijn aard om dan de auto te laten staan). Hierdoor spinde ik, maar ik had me voorgenomen om de 4de run hem ook te laten spinnen, maar door een lek in het koelsysteem, moest ik helaas, ter beschrming van de motor, opgeven. Al met al was ik toch zeer tevreden en mijn tijd komt hopelijk nog wel dit seizoen. Mijn felicitaties gaan naar Berend van Berkel en Frank van Heeren; super gereden!

het officiele wedstrijdverslag:

Xtreme Drift 2007 : Round 2 Circuit Zolder @ RACE WARS
Na de succesvolle seizoensstart in Venray waren we deze keer te gast op Circuit Zolder. Voor een massa publiek (ruim 20.000) werden de driftbattles uitgevochten op een zonovergoten circuit. Er werd een attractief parkoers uitgezet op de paddock terreinen. Race Wars kreeg dankzij Xtreme Drift een nieuwe dimensie. Er werd gestreden op het scherpst van de snee. De overwinning was voor Berend Van Berkel met zijn Flexaforte BMW M3 die met deze zege ook de leiding neemt in het kampioenschap.

XTREME DRIFT Kwalificaties :
Op vraag van de geluidsverantwoordelijke van Circuit Zolder werd de hele dag afgewerkt op een kunstmatig natgehouden parkoers. Tijdens de kwalificaties stak Remmo Niezen er weer met kop en schouder boven uit. Met een score van 98 zette hij een vrijwel perfect parkoers neer. Hij werd gevolgd door Vernon Zwaneveld, Berend Van Berkel, Lennard Wander, Frank Van Heeren en de verrassende Marc Vissers. Super was ook de kwalificatie van Marco Kok, de 17 jarige rijder die zich als clubman op de 7de plaats kwalificeerde met dezelfde score als zijn vader, de vice kampioen van 2006 Kees Kok.

XTREME DRIFT Clubman Battle :
Marco kok werd dankzij zijn battles bij de clubman de grote publiekslieveling. De manier waarop hij Alex Swart en Olivier Colisis uitschakelde gaf teken van een grote maturiteit van deze youngster. De ander held die doorstootte naar de Semi Pro battle was Janscho Van Abel met de autoreus Subaru Impreza nadat Vincent Van Leeuwen spinde. Anderen die ook wel een battle wonnen maar niet konden doorstoten waren Jo Lammens, Alex Swart(die een re-run nodig had tegen onze senior Frits Bikkers), Olivier Colisis, Vincent Cramer en ex-speedway rijder Roel Bongaerts. Werk aan de winkel is er nog voor Nico Baelen, Andre en Leen Bruin, Regis Glorieux, Youri Das en Judith De Kort.

XTREME DRIFT Semi Pro Battle :
In deze competitie waren Joep De Kort en Janscho Van Abel de grote winnaars. Joep schakelde met de IMT Skyline vervolgens Tim Knoop, publiekslieveling Marco Kok en journalist Jan Wouters uit, terwijl Janscho Van Abel met overwinningen op top rijders Mike De Bruyn, Marc Van Ocken en Jochen Van den Bergh door ging naar de XD Pro Battle nadat hij maar liefst 6 battles na mekaar won.
Jan Wouters en Jochen Van den Bergh wonnen elk 2 battles terwijl Timo Wagenaar; Marc Van Ocken en Joey Van den Hoogen elk 1 battle wonnen. Snel afgelopen was het voor Ronald Moons, Tim Knoop, Jos Bruin, Vincent Vanhamme, Mike De Bruyn, Martin Fahrni, Andreas Distel en Deborah Lopez.

XTREME DRIFT PRO BATTLE :
Dit is waar iedereen voor gekomen was. De strijd der titanen in de Zolderse arena. Eerst was er de finale avant la lettre tussen Remmo Niezen en Joep De Kort. In de eerste twee runs was het heel gelijk opgaand. Tijdens de re-run spinde Joep en moest hij forfait geven voor de laatste run omwille van een lekkende radiator. Tim Tatje bood veel weerwerk aan WJ Dijkstra maar een spin maakte aan zijn schitterend debuut met de Compact een einde. Lennard Wander won de eerste run tegen Jasper Spaan, de revelatie van de eerste wedstrijd in Venray, maar kampte met een enorm onderstuur tijdens de tweede run waardoor Jasper verder kon. De Nissan van Frank Van Heeren gaat steeds beter. Dat mocht Jack Dam ondervinden. Vernon Zwaneveld had zijn handen vol met Janscho Van Abel maar slaagde er toch in om deze man in vorm te verslaan. Kees Kok nam de maat van Peter Van Geert net zoals Berend Van Berkel Pieter Van Hoorick versloeg. Bas Plugge stak op een schitterende manier Mark Vissers voorbij die in de lange linkse veel te wijd ging.
De kwartfinales kwamen eraan, en die deden ondanks de natte piste veel stof opwaaien. Eerst was er de letterlijk klapper tussen Remmo Niezen en WJ Dijkstra. In de eerste run was er een licht voordeel voor Remmo. Deze zou aan een licht aanvallende run voldoende gehad hebben om door te stoten naar de halve finale. Hij ging er echter 200% voor, wierp zich naast de Nissan van WJ maar raakte hem bij het inhaalmanoeuvre wat duidelijk niet mag. Exit dus voor Niezen. WJ revancheerde zich nog onnodig maar het verdict was reeds gevallen.
Frank Van Heeren zette Jasper Spaan op het verkeerde been. Spaan verslikte zich een beetje, viel dood en het was over en out voor de gele Nissan.
De volgende ophefmakende battle was deze tussen Kees Kok en Vernon Zwaneveld. Om tot een beslissing te komen waren hier ook 4 runs nodig. Kees Kok Maakte de fout om 2 keer naast Vernon te blijven rijden zodat deze geblokkeerd werd en zijn drift niet behoorlijk kon inzetten. Hij werd hiervoor bestraft na een overleg van de jury en Vernon Zwaneveld ging door naar de halve finales.
Berend Van Berkel was een maat te sterk voor Bas Plugge die het na pech op vrijdag niet met de Nissan S13, maar met een bij Tim Tatje geleende BMW 325 moest stellen.
Eerste halve finale tussen WJ Dijkstra en Frank Van Heeren liep gelijk op. Frank speelde het heel verstandig en kon zich opmaken voor zijn eerste finale. Berend Van Berkel had licht de bovenhand op Vernon Zwaneveld en ging ook naar zijn eerste finale. Zwaneveld versloeg Dijkstra voor de derde plaats terwijl de finale tussen Van Berkel en Van Heeren een echte thriller werd. Er waren maar liefst 6 runs nodig om deze twee berekende rijders te onderscheiden.
Overwinning dus voor Berend Van Berkel die hiermee ook de leiding neemt in het kampioenschap.

Xtreme Drift : Powered by StreetTuner & Flexaforte
Foto’s Brecht De Cancq en Thomas Nulens.

Geen opmerkingen: