zaterdag, mei 03, 2008

Super resultaat NL vs. BE Battle


RACE WARS 2008 : XTREME DRIFT BELGIUM vs HOLLAND BATTLE :

Voor de tweede opeenvolgende keer was Xtreme Drift uitgenodigd om het publiek te vermaken bij Race Wars, het grote tuning evenement op Circuit Zolder. Xtreme Drift bracht gevestigde waarden uit Nederland en België aan de start aangevuld met nieuw en jong talent. Het publiek werd vermaakt met tal van enorme “close battles”. Wie ging er de opvolger worden van Joep De Kort, die in 2007 de titel voor België binnenhaalde.

QUALIFICATION TEAM BELGIUM :
Er stonden 9 Belgen aan de start. Hiervan konden er 3 zich plaatsen voor de finale tegen de Nederlanders. Steve D’Huyvetter moest het opnemen tegen zijn maatje Glen Raeymaekers. De eerste battle ging heel gelijk op, terwijl Glen spinde in de tweede. Steve ging een ronde verder. Marc Van Ocken had zijn handen meer dan vol tegen Dennis Cauwberghe, een debutant die zijn debuut maakte tijdens de Kamikaze Cup 2008. Marc Van Ocken had 4 runs nodig om een klein verschil te maken. Jan Wouters met de AVB S13 zette Steve D’Huyvetter aan de kant. Youri Das verspeelde tegen Joep De Kort al zijn kansen door te spinnen waardoor de titelverdediger gemakkelijk verder kon naar de halve finale van de Belgen. Laatste halve finalist werd Ronald Moons met de Drift Department S13, die Nico Baelen uitschakelde.
Tijdens de halve finales plaatsten Marc Van Ocken en Joep De Kort zich rechtstreeks na overwinningen tegen Jan Wouters en Ronald Moons. Deze twee Nissan rijders moesten uitmaken wie de derde finalist zou worden tegen de Nederlanders. Na 4 runs kwam Ronald uit als winnaar. Nu was het uitkijken wie Marc Van Ocken, Joep De Kort en Ronald Moons moesten bekampen in de finale.

QUALIFICATION TEAM HOLLAND :
20 Nederlanders stonden er klaar om het op te nemen tegen de Belgen. In de voorronde kwamen een 8-tal nieuwe rijders uit. De beste 4 namen konden doorstoten naar de Top-16.
Emanuel Schaar versloeg Roderik Merkelbag in de eerste battle. Bart Haans versloeg Vic Minunno nadat deze laatste zijn mooie Nissan spinde. Jan Lokerse won van Ivo Priems na een spin van deze laatste. Andre Kok, de jongste driftende telg van de Kok dynastie, leek het te gaan halen tegen Johan Vreeker maar toen hij spinde in de voorlaatste bocht was het over. Johan Vreeker, ook een Kamikaze Cup rijder, mocht dus verder gaan.
De top 16 dan. Tim Tatje kreeg af te rekenen met een defecte stuurbekrachtiging, maar dacht niet aan opgeven. Hij had zijn handen vol tegen de sterke beginneling Schaar met zijn oranje M36 maar de ervaring van Tatje hielp hem met de hakken over de sloot.
Vincent Cramer presteerde heel sterk door duidelijk Joey Van den Hoogen uit te schakelen. De drifthoek en de wieluitslag van de VMAX BMW was enorm. Frank Van Heeren met de Maxxis S13 had het heel moeilijk tegen Bart Haans, die sterk presteerde in zijn eerste driftwedstrijd, maar won toch. Marco Kok had kleine aanpassingsproblemen in de auto van vader Kees en maakte een foutje tegen Jan Lokerse. Maar hij zette dit in de tweede run weer helemaal recht en mocht een ronde verder. WJ Dijkstra ging in de fout tijdens zijn eerste run. Vreeker kon voor een stunt zorgen, maar ook hij ging in de fout. Dijkstra dus met de hakken over de sloot. Mike De Bruyn reed heel sterk waardoor good old Frits Bikkers geen schijn van kans had met zijn BMW. Ad Kamps versloeg met zijn Mercedes de BMW van Alex Swart. Jack Dam gaf Roel Bongaerts het nakijken en plaatste zich ook voor de kwartfinale.
Deze kwartfinale begon meteen met een verrassing. Vincent “VMAX” Cramer versloeg Tim Tatje nipt. De nukkige stuurbekrachtiging van de autosport company BMW strooide roet in het eten van Tim Turbo Tatje. De volgende battle was tussen Frank Van Heeren en Marco Kok. Beiden maakten wat kleine foutjes maar het was Marco die verder ging.
Mike De Bruyn scoorde sterk in de eerste run tegen WJ Dijkstra. Ook in de tweede run had Mike de bovenhand… totdat hij spinde. Mike out en WJ verder. Jack Dam had zijn handen vol met Ad Kamps en kon nipt verder naar de volgende ronde.
In de eerste halve finale was het Marco Kok die VMAX Cramer versloeg met een klein verschil terwijl WJ Dijkstra na 4 runs de betere was van Jack Dam. Maar door VMAX te verslaan ging Jack Dam ook verder naar de finale tegen de Belgen.

DE FINALE :

De finale werd verreden in een poule met 6 piloten, die ieder 2 runs tegen 5 tegenstanders moesten doen. Het tempo lag heel hoog en het zweet droop tijdens deze finale van hun gezicht af. Niemand was het gewoon om 10 battles te rijden in minder dag 20 minuten…
Tijdens deze finale poule was het de kunst om geen fouten te maken en een goede gemiddelde score te behalen. 6de werd Ronald Moons met de Drift Department Nissan S13 met 70 punten (op 100) ner achter Marc Van Ocken met 72 punten en WJ Dijkstra met 75 punten. Deze 3 drifters moesten allen een spin bekopen…
Op de derde plaats strandde Marco Kok met 81 punten omdat hij in zijn eerste battle tegen Ronald Moons een 6 scoorde toen hij bijna tot stilstand kwam in de eerste bocht.
De super finale ging dus tussen Jack Dam (82 punten) en Joep De Kort (84 punten).
In deze finale kreeg Joep versnellingsbak problemen. Van 2 naar 3 lukte niet meet 100%.
De eerste run ging naar Jack Dam met de M3 met 9 tegen 8. Tijdens de tweede run kreeg Joep de driftschool 535 niet in de juiste versnelling na de hairpin en werd dus ruim geklopt door Jack Dam.

In 2007 won Joep De Kort voor België voor WJ Dijkstra en Marco Kok. Dit jaar ging de titel weer naar Nederland dankzij Jack Dam. Tweede werd Joep De Kort voor Marco Kok. Vierde en winnaar van de trofee voor de meest spectaculaire rijder ging naar WJ Dijkstra.

Op zondag 8 juni vindt ons volgend groot event plaats op Circuit Zolder tijdens de GO FAST X-DAYS. Wie wordt er dan winnaar van onze Top-32 All Stars? Come and see!!


Geen opmerkingen: