donderdag, januari 22, 2009

Op en top spektakel Racing-Expo 2009

De ultieme auto- en motorsport beurs van Nederland zal weer als vanouds gehouden worden in de WTC Expo te Leeuwarden 21 en 22 februari.

Dit prijkt op de vele posters en bilboards in geheel Nederland. Maar ook in Engeland, Belgiƫ en Duitsland is de Racing-Expo een bekende naam op beurs en autosport gebied. Zoals vorig jaar zullen nu ook weer vele standhouders, raceteams en autosportorganisaties uit deze landen groot vertegenwoordigd zijn. Veel nieuws! Aan de telefoon hebben wij Durk Osinga, media coƶrdinator van de Racing-Expo.

Durk, zoals we al op de website van de Racing-Expo (www.racing-expo.nl) kunnen lezen kunnen wij ook dit jaar weer veel verwachten op de beurs! “Ja, de laatste dagen zijn we iedere dag de website aan het voorzien van nieuwtjes en updates van onze standhouders. De hallen die wij ter beschikking hebben op de WTC Expo zijn al bijna compleet en vol geboekt. Het zal dringen worden om nog een plaatsje vrij te maken voor nieuwe standhouders en raceteams maar we doen onze uiterste best.”

Live Action Arena
Ook aan de Live Action Arena (Frankenhal) wordt hard gewerkt door de organisatie van de Racing-Expo om alle fans een grandioze en spectaculaire show voor te schotelen. Iedere dag wordt weer een klein deel van het show programma bekend gemaakt.
Durk, kun je ons in het kort vertellen wat er tot nu toe al allemaal te zien en te beleven is in de ‘Live Action Arena’? “Ja de laatste dagen hebben we al enkele deelnemers van de show bekend gemaakt. Men kan onder anderen verwachten:

- Driftracing: Dikke getunede BMW’s en Nissans met onder de motorkop meer dan 300 PK.
- Stockcar F1: Deze racebolides komen uit de autospeedway wereld. Veelal met dikke Amerikaanse motoren V8 ‘Big of Small Blocks Chyvies’ tussen de 350-800 PK.
- Stockcar F2: Dit zijn de kleine broertje’s van de Stockcar F1
- Motorstuntman: KTM stuntman 'Wheely Boy' Stephan Gruijs zal zijn kunsten weer gaan vertonen. Hij was vorig jaar ook al te gast en het publiek ging totaal uit zijn dak bij het zien van zijn stunts op de KTM motor.
- Motor Speedway: De supersnelle slanke motors is een genot om te zien. Wie kent het motorspeedway nu niet van de TV. Denk maar aan de IJsspeedway, grasbanen of gravel races. Kampioenen zullen aan de start verschijnen.
- Sprintklasse 2000CC: Deze supersnelle racebolides rijden veelal op zand en kleibanen. Sprinters zijn speciaal voor de autocross ontworpen waarvan het silhouet geen gelijkenis vertoont met een in serie vervaardigde auto. De maximale cilinderinhoud 2000cc.
In de komende dagen zullen wij nog meer bekend gaan maken van het showprogramma in de Live Action Arena.” Aldus Durk Osinga.

Overige…
De Saksenhal & Keltenhal zal weer geheel in het teken staan van ‘Tuning’ en ‘Show en Shine’. Al vele tuning clubs zowel binnen als buitenland zullen er staan. Dit geld ook voor de vele deelnemers voor de ‘Show en Shine’ .Wat kunnen we nog verwachten voor de Racing-Expo?Durk, “Veel, heel veel nieuws van ons. Uiteraard hebben we nog veel extra’s voor onze bezoekers. Het wordt echt een beurs om nooit te vergeten. Ik weet zeker als je eenmaal op de Racing-Expo bent geweest dan wil je ieder jaar terug komen. Want hier tref je buiten de ‘Tuning’ en ‘Show en Shine’ het laatste gemotoriseerde nieuws aan. En ja, ik zou iedereen aanraden om onze website www.racing-expo.nl ieder dag te bezoeken, want hier lees je als eerste alle informatie en laatste nieuws. Tot op de Racing-Expo.”

Geen opmerkingen: